Tarihçe

Tarihçe

26.02.2013 1993

               Okulumuz Cumhuriyetin temellerinin atıldığı ilimizde Sivas Valisi Aydın GÜÇLÜ ve İl Özel İdaresinin katkıları ile 1996 yılının Temmuz ayında yapılmaya başlanmıştır. 4 ay gibi kısa sürede tamamlanarak 1996-1997 eğitim öğretim yılının ilk yarısında hizmete girmiştir.

               O dönemde Hasan Vardar İlköğretim Okuluna devam eden mahallemiz öğrencilerinin kayıtları 1996-1997 yılının ikinci yarısında okulumuza alınarak yaklaşık 300 öğrenci ile okulumuz eğitim ve öğretim hizmetine başlamıştır. Okul yerleşim bölgesinin hızla yapılaşması sonucu kısa zamanda öğrenci sayısında hızlı bir artış olmuş, bunun yanı sıra okulumuz 1999-2000, 2000-2001 eğitim öğretim yılında taşımalı ilköğretim kapsamına alınarak taşıma merkezi yapılmıştır. 2001 yılında bahçe düzenlemesi Milli Eğitim Müdürlüğümüzce ilgili müteahhit firmaya yaptırılmıştır.

               Okulumuz kısa sürede çevrenin gereksinimlerine cevap verecek hale gelmiş ancak fiziki mekan olarak öğrenci sayısının hızla artmasından dolayı sıkıntılar yaşamaya başlamıştır. Eğitim ve öğretimde kaliteyi ilke edinen okulumuz, öğrencilerin gereksinimlerine cevap verebilmek için teknolojik gelişmeleri yakından takip eden bir okuldur. Bu manada BT sınıfı kurulmuş, bir adet Fen Bilgisi Laboratuvarı hizmete hazır hale getirilerek derslerin işlenişinde önemli bir aşama kaydedilmiştir. Tüm sınıflarda bilgisayar ve projeksiyonla eğitim donanımları tamamlanarak eğitimin kalitesi artırılmıştır. Okulumuzda bir de kütüphane mevcuttur.

                Okulumuz 2012-2013 eğitim-öğretim yılında ilkokul ve ortaokul olarak ikili eğitim vermeye başlamıştır.